bu tarifi ben kayinvalidemden ogrendim kastamonu yoresine ait bazi yerlerde ismi farkli olabilir
malzemesi
8,veya10 tane kuru yufka (kisiye gore degisiyor)
bir adet tavuk haslanip didiklenecek
1 paket margarin veya tereyag (tercih tereyag)
beyaz pilav
yapilisi
yufkalar ucgen sekilde altiya bolunur
tavuk suyundan biraz alip icine su karistirip kaynatin ve surekli sicak olsun
yagida iyice kizdirin sonra bir tepsiye once normal beyaz pilav sonra ucgen kestigimiz yufkalari once ucunu katlayin sonra yandan katlayip sicak tavuk suyuna batirin ve tekrar oburtarafini katlayip kucuk bir ucgen olusturun ve tepsiye ince tarafi ortaya gelecek sekilde yerlestirin bu sekilde bir sira olacak sonra eritmis oldugumuz yagi firca yardimi ile her tarafina surun sonra her ucgenin ustune gelecek sekilde tavuk parcalarini koyun bu sekilde kat kat yapilacak yerkende ucgenin ortasindan kenara dogru rulo yapip elinizle yiyeceksiniz umarim anlatmayi becermisimdir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder